You are currently viewing Pischinger z masą kajmakową

Pischinger z masą kajmakową

Obiecywałam przepis z udziałem Andrutów Kaliskich i słowa dotrzymuję. Oto Pischinger z masą kajmakową, czyli doskonałe rozwiązanie na coś słodkiego do kawy, gdy nie mamy czasu wyrabiać i piec ciasta. Idea tortu z wafli ma swoje korzenie w kuchni austriackiej. Mnie przenosi w beztroskie czasy dzieciństwa i przypomina legendarny smak Torcika Wedlowskiego 😀

Składniki:

  • 1 opakowanie Andrutów Kaliskich
  • 150 g gotowej masy kajmakowej
  • pół tabliczki ciemnej czekolady
  • łyżeczka masła

Każdego andruta należy posmarować masą kajmakową,  przykrywając kolejnym jeden po drugim. Całość obciążyć talerzem lub deską do krojenia i schłodzić przez noc w lodówce. Czekoladę rozpuścić z masłem w garnku o podwójnym dnie. Posmarować mini torcik. Po zastygnięciu polewy pokroić na mniejsze kawałki. Udekorować wedle uznania 😀

 

Pyszności życzę :D

Asia

Ten post ma 7 komentarzy

  1. Basia

    Uwielbiam takie proste rozwiązania w kuchni 🙂
    Pozdrawiam serdecznie!
    Basia

  2. GOZO

    Bardzo dobre! Tak słyszałem od znajomego, któremu dziewczyna zrobiła.

    1. Asia

      Wspaniała musi być ta dziewczyna, że znajomemu tak dogadza ;o)

      1. GOZO

        Mówią, że najlepsza 🙂

  3. gin

    Szybkie i proste, a w dodatku pyszne – czego chcieć więcej? 🙂

Dodaj komentarz