Dziś mamy Święto Zdrowego Śniadania. O tym, że posiłek ten pełni istotną funkcję wie chyba każdy z nas. Często jednak, ze względu na poranne obowiązki, w domu czy pracy, zupełnie o nim zapominamy, bagatelizując jego znaczenie. Zdarza się, że ograniczamy się wówczas do szybkiej kawy, jemy w wielkim pośpiechu lub wcale, co jest najgorszym z rozwiązań. Być może jednak, z szacunku dla zdrowia, warto wstać odrobinę wcześniej i zjeść coś pożywnego. Na przykład Kanapki z serem pleśniowym, pomidorem i oliwkami 😀
Składniki:
- 2 kromki pieczywa chrupkiego
- 4 plasterki sera pleśniowego Lazur złocisty
- 4 plasterki pomidora
- 6 czarnych oliwek
- kilka listków świeżej bazylii
Na kromkach pieczywa ułożyć kolejno ser pleśniowy, plasterki pomidora i pokrojone oliwki. Ozdobić listkami bazylii.
Asia