Idzie zima. To czas, kiedy bardzo trudno jest kupić u nas piękne, soczyste pomidory. Smak tych, które oferują nam teraz sklepy porównać można do papieru. O barwie nie wspominając… W takim momencie chętnie sięgamy po importowane np. z Włoch pomidorki cherry. Świetnie komponują się w sałatkach, doskonale wzbogacają dania z makaronem, ale także wspaniale podnoszą wartość śniadaniowych grzanek. Ja połączyłam je z aromatycznymi ziołami, czosnkiem i mozzarellą. Prosty sposób na zdrowe śniadanie 😀
Składniki:
- 2 kromki pieczywa razowego
- 4 plasterki mozzarelli (ja użyłam light)
- 4 pomidorki cherry
- pół ząbka czosnku
- łyżeczka posiekanych ziół (bazylia, rozmaryn)
- łyżeczka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Kromki pieczywa razowego opiec z obu stron. Ułożyć na nich plasterki sera i ponownie wstawić do piecyka. W międzyczasie przygotować sałatkę z pokrojonych pomidorków, czosnku, posiekanych ziół i oliwy. Doprawić solą i pieprzem. Ułożyć na grzankach.
Asia
Asiu chyba muszę zacząć wpadać do Ciebie na śniadanka 🙂
Zapraszam 😀