Kolorowe roladki z tortilli

Skoro mamy karnawał pokażę wam jeden z moich sposobów na szybką karnawałową i nie tylko przekąskę. Nie dosyć, że jest szyba i banalna w wykonaniu, można do niej użyć dosłownie…

Czytaj dalej Kolorowe roladki z tortilli

Filety z kurczaka po sycylijsku

Kurczak po Sycylijsku to jedna z moich ulubionych potraw, szczególnie w okresie zimowym bo dzięki dużej ilości czosnku, pomidorów i chili potrawa jest prawdziwie rozgrzewająca. Delikatne mięso z piersi kurczaka,…

Czytaj dalej Filety z kurczaka po sycylijsku

Pikantny gulasz z piersi indyczej

Jak już wspomniałam w okresie jesienno-zimowym przepadam za gulaszami i daniami jednogarnkowymi. Nie mogłabym tutaj nie wspomnieć o moim ulubionym gulaszu ' na szybko' z piersi indyczej. Zazwyczaj powstaje późnym…

Czytaj dalej Pikantny gulasz z piersi indyczej

Sałatka makaronowa po włosku

Sałatki makaronowe, w odróżnieniu od ich typowo warzywnych koleżanek, na dłużej zapewniają uczucie sytości. Można je łączyć z innymi składnikami, na wiele ciekawych sposobów. Ja zdecydowałam się użyć typowo włoskich…

Czytaj dalej Sałatka makaronowa po włosku