Jak już kiedyś wspominałam ciasto francuskie zawsze mam w lodówce na tak zwaną ’ czarną godzinę’ a ponieważ walczę z przeraźliwym wirusem i jestem na L 4 muszę sobie jakoś radzić z obiadami. W ten sposób ostatnio powstała u mnie w kuchni tarta na cieście francuskim z tym co można było u mnie znaleźć w lodówce, rezultat jednak był zadowalający.
Składniki :
- jedno opakowanie ciasta francuskiego,
- dwa kabanosy ( długie),
- garść zielonych oliwek,
- oscypek ( połowa takiego dużego),
- kilka plasterków chorizo,
- sos pomidorowy : pomidory z puszki, oliwa, cebula, czosnek, odrobina soli, pieprzu i cukru,
Sposób przygotowania :
- Ciasto francuskie wykładamy na blaszkę wraz z papierem do pieczenia, wykonujemy widelcem kilka dziurek, po czym smarujemy dokładnie wykonanym pomidorowym sosem,
- Na warstwę sosu układamy kolejno nasze składniki : kabanosy, chorizo, pokrojone w talarki zielone oliwki oraz oscypek.
- Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
- Całość można jeszcze polać sosem pomidorowym.
Smacznego,
Kasia.
to musi być niesamowicie dobre! połączenia idealne *_*
pozdrawiam ciepło,
szana!
Oscypek z kabanosem i oliwkami…mniam. Ja tam lubię takie połączenia 🙂