Obiecywałam przepis z udziałem Andrutów Kaliskich i słowa dotrzymuję. Oto Pischinger z masą kajmakową, czyli doskonałe rozwiązanie na coś słodkiego do kawy, gdy nie mamy czasu wyrabiać i piec ciasta. Idea tortu z wafli ma swoje korzenie w kuchni austriackiej. Mnie przenosi w beztroskie czasy dzieciństwa i przypomina legendarny smak Torcika Wedlowskiego 😀
Składniki:
- 1 opakowanie Andrutów Kaliskich
- 150 g gotowej masy kajmakowej
- pół tabliczki ciemnej czekolady
- łyżeczka masła
Każdego andruta należy posmarować masą kajmakową, przykrywając kolejnym jeden po drugim. Całość obciążyć talerzem lub deską do krojenia i schłodzić przez noc w lodówce. Czekoladę rozpuścić z masłem w garnku o podwójnym dnie. Posmarować mini torcik. Po zastygnięciu polewy pokroić na mniejsze kawałki. Udekorować wedle uznania 😀
Pyszności życzę
Asia
Uwielbiam takie proste rozwiązania w kuchni 🙂
Pozdrawiam serdecznie!
Basia
Wow ! rewelacja 🙂
Bardzo dobre! Tak słyszałem od znajomego, któremu dziewczyna zrobiła.
Wspaniała musi być ta dziewczyna, że znajomemu tak dogadza ;o)
Mówią, że najlepsza 🙂
😀
Szybkie i proste, a w dodatku pyszne – czego chcieć więcej? 🙂