Nadszedł upragniony weekend, a wraz z nim nieco więcej czasu na gotowanie. Jest niedzielnie, jest słonecznie i wiosennie. W takie dni jak ten spacer jest pozycją absolutnie obowiązkową. Ale zanim pójdziemy rozkoszować się pozytywną aurą, sprawmy prezent swojemu podniebieniu. Na moim stole króluje dziś ryba przyrządzona na sposób indyjski. Aromatyczna, pyszna, zdrowa. Takie danie z pewnością zapewni nam energię na całe pozytywne popołudnie 😀
Składniki:
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 400 g filetów z mintaja
- 250 ml bulionu
- puszka pomidorów
- pół łyżeczki przyprawy do ryb
- pół łyżeczki pieprzu z kolendrą
- łyżeczka curry
- natka
Pokrojone cebulę i czosnek zeszklić na 2 łyżkach oliwy z oliwek. Dodać rozdrobnione filety z mintaja. Zalać wszystko bulionem i gotować. Następnie połączyć wszystko z pomidorami z puszki i przyprawami. Udekorować natką pietruszki lub selera naciowego. Można podawać z ryżem i prażonym słonecznikiem.
Pyszności życzę
Asia