Filet z kurczaka to zdecydowanie, moje ulubione mięso 😀 Aby nie było nudno bezustannie eksperymentuję. Tym razem oryginalne połączenie ze smażoną czerwoną cebulką i zarumienionymi płatkami owsianymi. Niepowtarzalny smak i aromat potęguje w tym przypadku, dodana pod koniec przyrządzania, indyjska mieszanka przypraw garam masala (kmin rzymski, kolendra, czarny pieprz, kardamon, liść laurowy, goździki, cynamon, chili, gałka muszkatołowa). Danie świetnie komponuje się z sałatką z rukoli, zielonego ogórka i czerwonej papryki, skropionej oliwą z oliwek oraz słonecznym popołudniem 😀
Składniki:
- 1 czerwona cebula
- 2 łyżki oliwy
- filet z piersi kurczaka
- 3 łyżki płatków owsianych
- ostra papryka (według uznania)
- pół łyżeczki garam masali
- pieprz
- sól
Pokrojoną cebulę zeszklić na 2 łyżkach oliwy z oliwek. Dodać rozdrobnione filety z piersi kurczaka, a na końcu płatki owsiane. Przyprawić. Prosto, szybko, smacznie. Polecam! 😀
Pyszności życzę
Asia
Idealny pomysł na obiad 🙂 kurczak prezentuje sie niezwykle aromatycznie i soczyscie 🙂 Polecam jak zalaczono na obrazku wlacznie z salatka z rukoli, niezlym pomyslem jest takze roszponka 🙂