You are currently viewing Kasza gryczana z pesto bazyliowym
SONY DSC

Kasza gryczana z pesto bazyliowym

Przepis na kaszę gryczaną z pesto bazyliowym  „sprzedała” mi Bratowa. To dość nietypowe połączenie okazało się strzałem w 10. Zdrowa kasza gryczana w towarzystwie aromatycznego pesto i suszonych pomidorów to świetny pomysł na ekspresowy,  dietetyczny obiad. Ja od siebie dodałam czarne oliwki dla urozmaicenia smaku i kolorystyki. Spróbujcie koniecznie! 🙂

Składniki:

  • 250 g kaszy gryczanej palonej
  • 150 g suszonych pomidorów
  • 70 g czarnych oliwek
  • 190 g pesto bazyliowego
  • pęczek natki pietruszki

Kaszę ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połączyć z pokrojonymi na kawałki suszonymi pomidorami, oliwkami oraz pesto bazyliowym. Podgrzać. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.

Pyszności życzę

:D

Asia

Ten post ma jeden komentarz

  1. Agnieszka

    Witam,
    Jak należy przygotowac pesto bazyliowe?

Skomentuj Agnieszka Anuluj pisanie odpowiedzi