Kasza gryczana z pesto bazyliowym

Przepis na kaszę gryczaną z pesto bazyliowym  „sprzedała” mi Bratowa. To dość nietypowe połączenie okazało się strzałem w 10. Zdrowa kasza gryczana w towarzystwie aromatycznego pesto i suszonych pomidorów to świetny pomysł na ekspresowy,  dietetyczny obiad. Ja od siebie dodałam czarne oliwki dla urozmaicenia smaku i kolorystyki. Spróbujcie koniecznie! 🙂

Składniki:

  • 250 g kaszy gryczanej palonej
  • 150 g suszonych pomidorów
  • 70 g czarnych oliwek
  • 190 g pesto bazyliowego
  • pęczek natki pietruszki

Kaszę ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połączyć z pokrojonymi na kawałki suszonymi pomidorami, oliwkami oraz pesto bazyliowym. Podgrzać. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.

Pyszności życzę

:D

Asia

One thought on “Kasza gryczana z pesto bazyliowym

  1. Agnieszka

    Witam,
    Jak należy przygotowac pesto bazyliowe?

    Odpowiedz

Pozostaw odpowiedź Agnieszka Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *