Przepis na kaszę gryczaną z pesto bazyliowym „sprzedała” mi Bratowa. To dość nietypowe połączenie okazało się strzałem w 10. Zdrowa kasza gryczana w towarzystwie aromatycznego pesto i suszonych pomidorów to świetny pomysł na ekspresowy, dietetyczny obiad. Ja od siebie dodałam czarne oliwki dla urozmaicenia smaku i kolorystyki. Spróbujcie koniecznie! 🙂
Składniki:
- 250 g kaszy gryczanej palonej
- 150 g suszonych pomidorów
- 70 g czarnych oliwek
- 190 g pesto bazyliowego
- pęczek natki pietruszki
Kaszę ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połączyć z pokrojonymi na kawałki suszonymi pomidorami, oliwkami oraz pesto bazyliowym. Podgrzać. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
Pyszności życzę
Asia
Witam,
Jak należy przygotowac pesto bazyliowe?