Składniki:
- 185 g roztopionego masła
- 1 rozkłócone jajko
- 1 szklanka muesli
- 1 szklanka płatków owsianych lub żytnich
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 1/4 szklanki ziaren sezamu lub siemienia lnianego
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 70 g cukru
- 1 łyżka miodu
- 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki umieścić w misce i dobrze wymieszać. Z ciasta formować kulki, delikatnie je spłaszczać i układać, w sporych odstępach, na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 150 – 170 stopni. Dokładnie wystudzić (gorące będą miękkie, później stwardnieją).
Pyszności życzę
Asia
sezam, kokos musli ….wszystko to lubię i na dodatek jak zdrowo!
Tak – mieszanka idealna. Polecam! 🙂
Super przepis! Kocham takie ciasteczka.
🙂
Zapraszam do siebie. https://jaglusia.wordpress.com/
Chętnie zajrzymy 🙂