Sałatka żółto – zielona

Wiosna to wspaniały czas. Na dworze robi się cieplej, a słońce sprawia, że ludzie częściej się uśmiechają :) To także moment kiedy pojawiają się kuszące wyglądem i zdecydowanie smaczniejsze od ich zimowych odpowiedników, warzywa i owoce. Są wspaniałą podstawą uwielbianych przez mnie sałatek. Preferuję te bez dodatku tuczących dressingów na bazie majonezu. Pysznie, zdrowo, kolorowo – polecam! :D

Składniki:

  • pół opakowania (około 200 g) mrożonego groszku
  • zielona papryka
  • 3 plastry ananasa
  • 2 jajka na twardo
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • pieprz
  • sól

Groszek ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Połączyć z obraną i pokrojoną papryką, ananasem i jajkami. Wymieszać. Z jogurtu i przypraw przyrządzić sos. Polać sałatkę. Udekorować posiekaną natką pietruszki.

Pyszności życzę :D

Asia

Recipe in Short :

Recipe Name: Sałatka warzywna żółto - zielona z jajkiem
Published on :
Prep. Time :
Cook Time :

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*




Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Powered by sweet Captcha