Penne z zielonym pesto, szynką i pieczarkami

Kolejne danie z wykorzystaniem makaronu, które dosyć często gości u nas w kuchni. Jest to makaron z zielonym pesto i dodatkami. Jeśli chodzi o same dodatki często modyfikuję je dodając po prostu to co mam akurat w lodówce. Czasem jest to kurczak, czasem mięso mielone, czasem oliwki, kapary, pieczarki, szynka. Tym razem dodałam szynkę konserwową, kilka pieczarek i posypałam startym żółtym serem.

Składniki :

  • makaron pełnoziarnisty- penne pióra ( lubella),
  • słoiczek zielonego pesto,
  • 4 pieczarki,
  • 150 gram szynki konserwowej.

Sposób wykonania :

  1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie jak w przepisie na opakowaniu.
  2. Kiedy jest al’dente przekładam makaron na patelnię, na której wcześniej na oliwie podsmażyłam pokrojone pieczarki i pokrojoną w kosteczkę szynkę.
  3. Wszystko razem mieszam ze sobą dodając zielone pesto ze słoiczka.
  4. Wierzch posypuję startym żółtym serem.

Smacznego,

Kasia.

One thought on “Penne z zielonym pesto, szynką i pieczarkami

  1. ethien

    Przepis z gotowych półproduktów o wątpliwym składzie. brawo

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *