Oscypek z grilla a raczej z patelni.

W tamtym tygodniu dostałam bardzo pyszny prezent prosto z Zakopanego, a mianowicie –oscypek. Czy pisałam już jak uwielbiam oscypki? Decyzja co z nim zrobić zapadła błyskawicznie ponieważ oscypek prosto z grilla to jedna z moich ulubionych zakąsek, szczególnie podczas wyjazdów do Karpacza. Oscypka pokroiłam na cztery plastry o grubości około 3 cm każdy. Skropiłam oliwą z każdej strony oraz obtoczyłam sypką papryką. Na patelni obsmażyłam z każdej strony na złoty kolor.

Składniki :

  • oscypek,
  • czerwona sypka papryka,
  • oliwa z oliwek

Całość podałam razem z sałatką z pomidorem, ogórkiem, sosem winegret i ziołami oraz frytkami.

Sałatka :

  • sałata lodowa,
  • pomidor,
  • zielony ogórek ( opcjonalnie konserwowy bądź małosolny),
  • oliwa,
  • łyżeczka soku z cytryny,
  • zioła : bazylia, oregano, tymianek ( lub inne wasze ulubione)- do przygotowania sosu winegret.

Sposób szybki, prosty a rezultat….

Smacznego 🙂

Kasia.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *