Muffiny z borówkami amerykańskimi na mleku sojowym

Witam,

dzisiaj kolejny pomysł na słodką przekąskę dla mamy, będącej na diecie bezmecznej. Będą to tradycyjne muffiny ale przepis jest specjalnie przeze mnie zmodyfikowany. Zamiast mleka bądź jogurtu naturalnego dodałam mleko sojowe, które ku mojej wielkiej radości nie uczula mojej córki.

Składniki  suche :

  • 2 szklanki mąki,
  • pół szklanki otrębów owsianych,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • pół szklanki cukru trzcinowego,
  • cukier waniliowy,

Składniki mokre :

  • 1 szklanka mleka sojowego,
  • pół szklanki oleju,
  • 1 jajko,

Dodatek :

  • amerykański borówki.

Składniki mokre łączymy ze składnikami suchymi, wszystko razem ze sobą mieszamy przy użyciu widelca, następnie dodajemy borówki i jeszcze raz mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Następnie tak przygotowanym ciastem uzupełniamy przygotowane przez nas wcześniej papilotki. Pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

 

Kasia,

smacznego 🙂

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *