Kurczak z czerwoną cebulą i płatkami owsianymi

Filet z kurczaka to zdecydowanie, moje ulubione mięso 😀 Aby nie było nudno bezustannie eksperymentuję. Tym razem oryginalne połączenie ze smażoną czerwoną cebulką i zarumienionymi płatkami owsianymi. Niepowtarzalny smak i aromat potęguje w tym przypadku, dodana pod koniec przyrządzania, indyjska mieszanka przypraw garam masala (kmin rzymski, kolendra, czarny pieprz, kardamon, liść laurowy, goździki, cynamon, chili, gałka muszkatołowa). Danie świetnie komponuje się z sałatką z rukoli, zielonego ogórka i czerwonej papryki, skropionej oliwą z oliwek oraz słonecznym popołudniem 😀

Składniki:

  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • filet z piersi kurczaka
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • ostra papryka (według uznania)
  • pół łyżeczki garam masali
  • pieprz
  • sól

Pokrojoną cebulę zeszklić na 2 łyżkach oliwy z oliwek. Dodać rozdrobnione filety z piersi kurczaka, a na końcu płatki owsiane. Przyprawić. Prosto, szybko, smacznie. Polecam! 😀

Pyszności życzę :D

Asia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *