Zaczynamy sezon grillowy

Sezon grillowy

Za oknem wiosenna pogoda i coraz więcej dni oferuje nam przyjemne słoneczne chwile. Sezon grillowy czas zacząć. By zorganizować przyjemną biesiadę przy barbeque nie potrzeba żmudnych przygotowań, cały urok tkwi w spontaniczności i podejściu do sprawy na luzie. Niezbędne jest natomiast zgromadzenie odpowiedniego zaplecza, które będzie czekało na odpowiednią chwilę. Jeżeli myśl o zorganizowaniu grilla krąży w naszych głowach, dobrze jest sprawdzi wcześniej jedną kwestię – możliwość opadów. Deszczowa pogoda...

Szybki konkurs kuchenna.pl i pyszne.pl

Dla naszych wiernych czytelników mamy szybki konkurs, który przygotowaliśmy wraz z serwisem pyszne.pl – do wygrania są 3 bony o wartości 25 zł każdy do zrealizowania w serwisie pyszne.pl Bony można zrealizować tylko zamawiając jedzenie online w serwisie Pyszne.pl, w restauracjach, które posiadają w ofercie płatność online oraz które dowożą jedzenie pod adres wpisany przez zwycięzcę. Należy to sprawdzić podając adres dostawy na stronie pyszne.pl. Aby wziąć udział w konkursie...

Chata pod Czarcim Kopytem

Jeśli kiedykolwiek zdarzy się Wam zawitać w rodzinne strony Adama Małysza, a więc okolice Wisły i Ustronia, zachęcam do odwiedzenia niezwykle urokliwego miejsca. Chata pod Czarcim Kopytem (bo o niej mowa) znajduje się na wzniesieniu Równica i ma wiele do zaoferowania. Poza ujmującym klimatem wystroju wnętrza, przenoszącym w inną, daleką od zgiełku miasta rzeczywistość, możemy tam cieszyć się ciepełkiem żarzących się, w piekielnej facjacie, szczap drewna oraz oczywiście do woli...

Zabawa w włoskim stylu

Minionej niedzieli (23.09.2012.), w klubie przy ulicy Towarowej w Kaliszu, odbyła się „Pierwsza zabawa” w włoskim stylu z jedzeniem i winem, organizowana przez Mario Catering Service oraz Sapori D’Italia. O ile ulotka informująca, w swej skromnej formie, nie zachęcała, to jej treść już jak najbardziej 😀 Wejściówka kosztowała 20 zł za osobę. Na początek każdy z uczestników oprócz „kieliszka” wspaniałego czerwonego wina otrzymał zestaw typowo włoskich przystawek. Były więc oliwki,...

Początki naszego bloga kulinarnego

Na imię mam Kasia, mam prawie trzydzieści lat i ogromny apetyt na życie. To zabawne, że jeszcze dwa , trzy lata temu potrafiłam tylko zrobić kisiel albo zagotować wodę na herbatę. Miłość, ta miłość do gotowania, zrodziła się sama…. Nie wiadomo dokładnie kiedy a teraz z dnia na dzień coraz bardziej się rozwija. I każdego dnia jestem bogatsza o nowe smaki, nowe doznania i nową wiedzę. Uwielbiam te popołudnia, te...