Ciasteczka z makiem

005-a

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej + mąka do podsypywania
  • 100 g cukru pudru
  • 60 g sypkiego maku
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 140 g masła
  • 2 żółtka
  • 4 łyżki mleka

Wszystkie w.w. składniki zagnieść ze sobą na stolnicy na jednolite ciasto. Podzielić na 4 części. Każdą porcję rozwałkowywać na grubość około 3 mm, podsypując mąką i wycinać dowolne kształty przy pomocy foremek do ciastek. Piec 10 – 15 min (aż do zrumienienia brzegów), na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w temperaturze około 150 stopni.

Pyszności życzę

:D

Asia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *